Sukututkimus

Sipposten Sukuseura on ottanut erääksi päätehtävistään suvun juurien selvittämisen eli sukututkimuksen. Karjalan seurakuntien kirkonkirjat on arkistoitu mikrofilmeille Lakkautettujen Seurakuntien arkistossa Mikkelissä. Sukututkija Anna-Liisa Väisänen keräsi v. 1986-89 siellä olevan aineiston. Tapio Sipponen on v. 1989-91 siirtänyt ja muokannut tämän aineiston atk:lle.

Anna-Liisa Väisäsen tekemä sukututkimus alkaa v. 1728 kuolleesta kantaisästämme, Heikki Sippoin, ja loppuu 1940-luvulle, jolloin luovutetun Karjalan alueen seurakunnat lakkautettiin. Tutkimus käsittää 10 sukupolvea. Vuodesta 1992 on ollut saatavissa kirjanen: Sipposten Sukututkimus, Jälkipolvitaulu v. 1650-1950. Sipposten Sukututkimus-kirjasta voi kysyä sukuneuvostomme jäseniltä.

Vuosisatojen kuluessa Sipposen suku on levinnyt Karjalan Kannaksen Valkjärven pitäjästä muualle ja on muodostunut eri sukuhaaroja. Sukututkimuksen avulla olemme saaneet mielenkiintoista tietoa omista juuristamme. Samalla jätämme nuorillemme henkisenä perintönä tietoa heidän esivanhemmistaan.

Sipposten sukuseura kiittää Teitä kaikkia, jotka olette lähettäneet omia tietojanne ja valokuvia seuran käyttöön. Kiitollisina otamme vastaan jatkossakin kaikkea tutkimustamme edistävää materiaalia. Suppeatkin selvitykset suvustamme ovat tärkeitä. Sukumme nuoremmalle polvelle olisi haaste tallentaa vielä olemassa olevaa muistitietoa Sipposen suvun vaiheista Karjalan ajoilta, sotien ajoista ja evakkomatkoista sekä sotien jälkeisestä ajasta. Muistajat valitettavasti vähenevät kovaa vauhtia.

Erityisesti nyt etsimme jatkajaa sukututkimukselle. Varsinkin nykypolvien tallentaminen tutkimuksen jatkoksi olisi tärkeää. Meillä on koottuna paljon tietoa nykyisistä sukupolvista, mutta ei henkilöä, joka tallentaisi tiedon sukututkimuksemme jatkoksi. Sukuseuran toimintasuunnitelmaan on yhdeksi tavoitteeksi kirjattu sukututkimuksen jatkaminen mahdollisuuksien mukaan ainakin pyrkimällä täydentämään sukupuun nykyhaarat.

Puumerkkejä